Billigaste mobilabonnemangen för storanvändaren

Jämför billigast mobilabonnemang

Allt fler svenskar är idag ständigt uppkopplade på mobiltelefonen. Hela 81% av befolkningen har en smartphone. Och redan vid åtta års ålder har mer än hälften tillgång till en egen telefon. Med detta i åtanke är det inte särskilt konstigt att efterfrågan ökar när det gäller mobilabonnemang med stor mängd surf, samtal och SMS.

I viss mån har denna utveckling trängt bort lågprisabonnemang från marknaden. Numera kan det vara svårt att hitta billiga abonnemang för småanvändaren. Då småanvändaren inte sällan blir tvungen att söka sig till kontantkort har urvalet för storanvändaren istället vuxit.

Abonnemang för storanvändaren


Användning / månad
 Jämför innan du tecknar abonnemang

Ibland är det svårt för operatörerna att avgöra vad som efterfrågas när det kommer till mobilabonnemang. För vissa är det viktigt att kunna ringa, medan andra vill ha riktigt mycket surf. Därför skiljer sig de olika abonnemangen från varandra. Är du en flitig mobilanvändare kan det därför vara en bra idé att jämföra olika priserbjudanden innan du bestämmer dig för att teckna ett abonnemang. Du kan på så vis spara en hel del pengar i längden.

I den här artikel har vi valt att titta närmare på de billigaste och mest prisvärda abonnemangen för storanvändaren. Förhoppningsvis kan det hjälpa dig att välja det som bäst passar dina behov och intressen. Vi vill understryka att denna guide inte är särskilt hjälpsam för dig som använder telefonen i väldigt liten utsträckning. Du bör då istället söka dig till abonnemang för småanvändaren eller särskilda kontantkort.

Abonnemang för storanvändaren

Utbudet av mobilabonnemang är i dagsläget väldigt stort. Inte bara finns det fler operatörer än någonsin tidigare, varje operatör erbjuder dessutom ett flertal abonnemang. Men genom att titta på operatörernas prismodeller så kan man gå bortom de individuella abonnemangen och se hur förmånlig själva operatören är. Vad som framgick från vår undersökning var att man ofta tvingas välja mellan ett prisvärt abonnemang med fokus på surf, eller ett prisvärt abonnemang med fokus på samtal och meddelanden.

Om du inte är intresserad av att ta ställning till huruvida du är i behov av surf, samtal eller SMS går det oftast att lägga på en viss månadsavgift hos varje operatör och därmed utjämna skillnaderna. Men då försvinner även de kostnadsmässiga förmånerna hos varje operatör. Använd därför gärna nedanstående tabell för att komma fram till vilken operatörs marknadsmodell som bäst lämpar sig för ditt användarmönster.

Mobilabonnemang för storanvändaren

Vilket är det billigaste abonnemanget för storsurfaren?

När man jämför de svenska operatörerna så framstår Hallon och Vimla som särskilt förmånliga för den som vill ha mycket surf. Deras prissättningsmodell är fokuserad på en stor mängd surf och har mindre fokus på samtal och meddelanden. Detta står i stor kontrast till de traditionella storoperatörerna som har valt att fokusera på abonnemang med stor mängd samtal och meddelanden med möjlighet att välja till surf. Vi ser alltså en skillnad i perspektiv angående vad huvudsyftet med ett mobilabonnemang är.

För att enklare kunna ta ställning till vilken operatör som är mest förmånlig för dig som storanvändare kan du kolla på följande stapeldiagram. Här ser du hur mycket surf du får i förhållande till månadskostnaden. Billigast är Vimla och Hallon som ger dig drygt 20 GB på en månadskostnad runt 150 kr.

Kostnad per gigabyte

Hur ser framtiden ut för storanvändare?

Den nuvarande utvecklingen pekar på att storanvändaren kommer att prioritera surf i allt större utsträckning. Dessutom väljer allt fler storanvändare att nedprioritera samtal och meddelanden till förmån för databaserade alternativ. På så sätt kommer mobilabonnemangen även att bli allt mer dataintensiva. Men huruvida detta leder till att alla abonnemang även kommer att börja inkludera obegränsade samtal och meddelanden kan vi däremot inte svara på.

En grupp som drabbas av denna utveckling är såklart småanvändarna. Allt färre operatörer kommer att ge förmånliga abonnemang till småanvändaren för att istället kunna prioritera storanvändaren. Men tänk på att så länge du kan svara på frågan om vad du mest behöver – surf, samtal eller meddelanden – bör det inte vara så svårt att ta ställning till vilket abonnemang som blir billigast för dig som storanvändare.

Är du en storanvändare?

För att avgöra om du är en storanvändare och vilket abonnemang som är rätt för dig är det viktigt att kontrollera din dataförbrukning. Många av dagens abonnemang har väldigt höga gränser för tillåtna samtal och meddelanden och i många fall inkluderas en obegränsad mängd samtal och SMS. Därför bli dataförbrukningen i det närmaste avgörande för huruvida du är en storanvändare eller inte.

Eftersom vi inte kan bortse från att vi faktiskt fortfarande använder mobiltelefonen till att ringa så har vi satt gränsen för storanvändaren vid dryga 100 samtal, 100 meddelanden och 5 gigabyte data per månad. I och med detta har vi utgått från att storanvändaren främst använder surf men vill ha ett begränsat antal samtalsminuter och meddelanden.

Frågeställning Möjliga operatörer
Använder du i princip bara surf? Alltele, Universal och Fello
Använder du mer datatrafik än vad du ringer och skickar meddelanden för? Hallon och Vimla
Ringer du mest men använder surf regelbundet? Fello, Comviq och Tele2
Använder du telefonen i princip bara till att ringa? Telenor, Telia och Tre
Använder du sällan din mobiltelefon? Du är inte en storanvändare!
Tack! Jag använde ert jämförelse verktyg och hittade ett billigare alternativ. Jag sparade över 2000 kr / året! - Sven, Malmö
Tjänsten tillhandahålls av Summarum Media AB. Du kan nå oss via email på [email protected] Summarum Media AB - Broholmen 10 - 00530 Helsingfors - Finland Kontakta oss
Summarum Media AB - bastamobil.se - Alla rättigheter förbehållna.