Fello

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 röster, 1. betyg: 4,33 av 5)
Loading...

Möjligheten att kostnadsfritt pausa ditt abonnemang.

Delar samma nät som Telia.

Förmånliga abonnemang för studenter och personer över 55 år.


Användning / månad
 Många lågprisoperatörer är resultatet av att tidigare etablerade operatörer lanserar ett nytt varumärke för att fånga upp en viss kundgrupp. Det här är däremot inte fallet med Fello. Initiativet till Fello togs helt och hållet av privatpersoner som inte tidigare varit aktiva i mobiloperatörsbranschen. Trötta på oärliga telefonsäljare och storföretag valde de att starta en egen operatör med inriktning på enkla och praktiska tjänster.

Sedan starten har ambitionen varit att erbjuda abonnemang utan bindningstid, omständliga villkor eller onödigt krångel. I denna artikel tittar vi närmare på om denna ambition har uppnåtts och vad det är som gör Fello till en unik och prisvärd operatör.

Hur är de som operatör?

Fello har uteslutande riktat in sig på privatpersoner som är intresserade av att teckna konkreta abonnemang utan otydliga villkor. Deras affärsidé bygger på att endast erbjuda ett abonnemang där allt ingår men surfmängden varierar. I princip så betyder det att de har ett enskilt grundabonnemang vars kostnad ökar i förhållande till hur mycket surf du vill ha. Oavsett vad du än väljer får du alltid fria samtal, SMS och MMS utan bindningstid. Surfmängden varierar mellan 0.5 GB och hela 20 GB.

Trots att Fello är en helt fristående operatör så har de ett nära samarbete med Telia. På så sätt har de inget eget nät utan som kund ansluter du dig till Telias 2G-, 3G- eller 4G-nät. Det innebär att du med svenska mått får extremt bra täckning. Över hela landet, med undantag för nordvästra Sverige, är täckningen mycket god

Hos Fello kan du välja mellan fem olika varianter av mobilabonnemanget. Det enda som skiljer dem åt är mängden surf som ingår. På så sätt är deras prissättning väldigt konkret och det finns egentligen inga kostnadsmässiga förmåner med att välja ett abonnemang med större surfmängd än vad du faktiskt använder.

För storanvändaren finns det däremot en viss kostnadsmässig fördel att teckna deras mest omfattande tjänst. Om du förbrukar hela din surfmängd innan månadsskiftet kan du, mot en viss kostnad, beställa extra surf.

Om du befinner sig i Sverige skickar du gratis SMS och MMS till stora delar av världen. För samtal tillkommer öppnings- och minutavgifter. Är du ute och reser, och använder dig av roaming, så tillkommer en hel del merkostnader. Fello lämpar sig därför till dig som tänkt använda abonnemanget inom Sverige.

Rabatter och erbjudanden

Precis som många andra operatörer har Fello valt att erbjuda särskilt förmånliga abonnemang för studenter och personer över 55 år. Vad det innebär är att du för samma kostnad får en större mängd surf inkluderad i ditt abonnemang. Om du befinner sig inom denna åldersgrupp eller studerar och är berättigad studiestöd bör du helt klart ta del av detta erbjudande.

Känner du flera personer som är intresserade av denna sortens tjänst finns det stora chanser till ett rabatterat abonnemang. Du kan nämligen bjuda in personer till Fello, och väljer de att teckna ett abonnemang så få du rabatt på ditt abonnemang. Desto fler du bjuder in, desto större rabatt få du.

Varför ska jag välja Fello?

En sak som är väldigt intressant med Fello är att de har valt att endast erbjuda ett enskilt abonnemang. Det enda som skiljer sig åt är surfmängden. Kostnadsmässigt sparar du inget på att välja ett abonnemang som är mer omfattande än vad du verkligen behöver. Därför blir abonnemanget inte dyrare än nödvändigt.

I en tid då många operatörer är ute efter att maximera kundernas utgifter är detta en intressant affärsmodell. Så vad du än väljer är du alltid garanterad ett fast pris och obegränsade samtal och meddelanden. Utöver detta får du fundera på hur mycket surf du egentligen behöver.

Kan jag pausa mitt abonnemang hos Fello?

Ja. Ska du resa utomlands eller helt enkelt inte har användning för mobilabonnemanget, finns möjligheten att kostnadsfritt pausa ditt abonnemang i upp till ett år. Under denna period behöver du inte betala någon månadsavgift och vill du i framtiden börja använda abonnemanget igen så är det bara att aktivera det. Det här ger en unik möjlighet att testa en annan operatör samtidigt som du behåller Fello.

Fello – en lågprisoperatör som är här för att stanna

Eftersom Fello fortfarande är en ung operatör så återstår det att se om de klarar av att fortsätta leverera på den höga nivå som de har satt upp för sig själva. Tittar vi på företagets utveckling så ser det helt klart ut som att deras framtid är ljus. De arbetar i nuläget med att utöka sin verksamhet och skapa bättre och enklare förutsättningar för flexibla betalningssätt.

Marknaden för lågprisoperatörer har vuxit lavinartat på bara några år. Trots hård konkurrens har Fello hittills klarat av att erbjuda prisvärda och praktiska abonnemang. Ser man till omdömen och företagets allmänna rykte så bekräftas bilden av ett schysst och prisvärt alternativ.

Tack! Jag använde ert jämförelse verktyg och hittade ett billigare alternativ. Jag sparade över 2000 kr / året! - Sven, Malmö
Tjänsten tillhandahålls av Summarum Media AB. Du kan nå oss via email på [email protected] Summarum Media AB - Broholmen 10 - 00530 Helsingfors - Finland Kontakta oss
Summarum Media AB - bastamobil.se - Alla rättigheter förbehållna.