Vimla

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 röster, 1. betyg: 4,50 av 5)
Loading...

Oanvänd surf, samtal & mess sparas tills du använt upp den.

Använder sig av Telenors nät vilket ger dig både 4G-, 3G- och 2G-täckning i full hastighet!

Ingen bindnings- eller uppsägningstid

Mobilabonnemang


Användning / månad
 På senare tid har marknaden för lågprisabonnemang vuxit lavinartat. I viss utsträckning har det nästan blivit obligatoriskt för större operatörer att även erbjuda den här sortens tjänst. Det som vanligtvis kännetecknar dessa operatörer är att de generellt sett erbjuder förmånliga tjänster med relativt begränsad kundtjänst.

Vimla är Telenors varumärke för lågpristjänster. Intressant nog är de också först på marknaden med ett flertal unika erbjudanden. Men vilka är dessa och är Vimla en operatör att satsa på?

Hur är de som operatör?

Vimla har i stor utsträckning lyckats hamna under radarn när det kommer till kundundersökningar. Därför är det i princip okänt vad folk egentligen tycker om Vimla. Företaget själv ser sig som transparent, kunddrivet och schysst. En stor del av deras verksamhet är centrerad kring deras användarforum. Där sker mycket av kommunikationen mellan användare och företaget.

Men enligt kunderna själva brister Vimla i kundservice. Aktiviteten på användarforumet har minskat från operatörens sida och vissa kunder upplever att kundsupporten är obefintlig. Är du en kund som klarar dig själv kan detta möjligen vägas upp av deras förmånliga erbjudanden.

Vilka tjänster erbjuder Vimla?

Vimla erbjuder två olika mobilabonnemang där du som kund kan välja mellan en begränsad eller obegränsad mängd samtal och meddelanden. Utöver det ökar kostnaden beroende på mycket surf du väljer att ladda ditt abonnemang med.

Rabatter, roaming och övrigt

Vimla har ett etablerat system för åldersrabatt. Det innebär att såväl studenter som seniorer får en avsevärt lägre månadsavgift. Operatören har dock höga roaming avgifter för utomeuropeiska länder och är därmed främst en operatör för den som använder sin telefon inom Sverige. Värt att notera är även att de använder Klarna som enda betalningsalternativ.

Vad gör Vimla unik som operatör?

Till skillnad från övriga operatörer låter Vimla dig spara samtal, meddelanden och surf till nästa månad. Om du under en viss månad inte har utnyttjat all surf som ingår i abonnemanget så rullas den vidare till nästa månad. Därmed kan du bygga upp en pott med surf, vilket på sikt kan ge en ganska omfattande buffert.

Det finns alltså starka faktorer som både talar för och mot Vimla. Om du endast sporadiskt använder datatrafik så ger Vimla dig möjligheten att på sikt bygga upp en väldigt stor pott. Detta kan ha stora fördelar om du någon gång i framtiden får ett behov av att ha mycket datatrafik.

Jämför mobilabonnemanget

Referenser

  1. myNewsDesk. Vimla på offensiven – Så ska mobiloperatören gå om konkurrenterna Pressmeddelande. 14 mar, 2017.
  2. SvD. Unga ställer högre krav på schysst företagande. 30 apr, 2016.
  3. Mobil.se. Spara potten med Vimla. 2 feb, 2016.
Tack! Jag använde ert jämförelse verktyg och hittade ett billigare alternativ. Jag sparade över 2000 kr / året! - Sven, Malmö
Tjänsten tillhandahålls av Summarum Media AB. Du kan nå oss via email på [email protected] Summarum Media AB - Broholmen 10 - 00530 Helsingfors - Finland Kontakta oss
Summarum Media AB - bastamobil.se - Alla rättigheter förbehållna.